☰ Menu eFinancialCareers

Ik ga op sabbatical tot het eerste kwartaal van 2013

Cambodia

Ik heb bijna een decennium in het bankwezen gewerkt en het leuke daarvan gaat er een beetje vanaf. Vroeg opstaan om uitbetaald te worden in overgewaardeerde aandelen lijkt zijn waarde te verliezen. Ik ben nu op een leeftijd waar de politisering en het Russische roulette, waar collega’s door hebben moeten opstappen, triviaal lijken als mijn inkomsten er niet van afhankelijk zouden zijn.

In deze omstandigheden denk ik erover om er een tijdje tussenuit te gaan. Misschien 9 tot 12 maanden: genoeg tijd om dingen in perspectief te zetten. Ik heb het nu niet over een van de sabbaticals aangeboden door het bedrijf. Ik heb het over het inlassen van een echte pauze. Er worden maar weinig bonussen uitgekeerd dus dat gaat me weinig kosten. De enige aarzeling komt voort uit het feit dat veel collega’s wegvallen en ik dan misschien een mogelijkheid op promotie mis.

Vrijwillig vertrekken heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats ben ik van plan om open en eerlijk te zijn tegen mijn baas en hem uit te leggen wat de bedoeling ervan is (een focus op het reizen en wat studie ernaast). Ik verwacht dat hij wil dat ik het heroverweeg door me meer salaris of een promotie aan te bieden. Als het juist tegenbod komt dan zet ik mijn plannen nog even in de ijskast.

Door dit uit eigen beweging te doen (en dat duidelijk te maken), zal ik altijd wat afstand creëren tussen mij en de boventalligen. Ik ben van plan twee of drie headhunters en een select groepje collega’s te informeren over wat ik ga doen, zodat ze de waarheid kennen in plaats van dat ze gaan speculeren.

Ik maak ook een print van alle waardebepalingen die ik heb gemaakt en alle andere openbare informatie die mijn zaak kunnen onderbouwen (het eerste kwartaal ECM uitgifte tabellen bijvoorbeeld om het gebrek aan activiteit aan te tonen).

En in de tussentijd dat ik weg ben? Ik wil graag aan bepaalde activiteiten deelnemen die waarde aan mijn CV toevoegen. Ik wil graag tijd besteden aan het leren van de Arabische taal. Ook wil ik graag landen als Cambodja bezoeken, waarvan men denkt dat die in de toekomst zich snel zullen ontwikkelen.

Ik ben er niet op uit om terug te gaan naar een periode van langdurige werkloosheid. Mijn sabbatical loopt af in het vierde kwartaal- op tijd voor het eerste kwartaal waarvoor ze mensen nodig hebben. En ik wil, al twee maanden van tevoren, heel proactief zijn in het plannen van mijn terugkomst. Als ik er zorgzaam mee omga, lijkt een sabbatical een hele verstandige optie op dit moment.

William Lowe is het pseudoniem van een ervaren bankier die weinig geduld heeft voor de huidige staat van de financiële wereld.

 

Comments (1)

Comments
  1. Geweldig William! Ook ik heb besloten na ruim 10 jaar werken in de financiële sector zelf het bedrijf te verlaten en een “pauze” in te lassen. Net als jij, ligt mijn focus momenteel op reizen en studie. Mocht je nog twijfelen, ik kan het je van harte aanbevelen!

The comment is under moderation. It will appear shortly.

React

Screen Name

Email

Consult our community guidelines here