Salarissen bij banken blijven stijgen, zij het licht

eFC logo

De salarissen in de financiële sector zijn afgelopen jaar, ondanks alles, gestegen. Dat blijkt uit de Global Financial Employment Monitor van Robert Half. Het grootste loonstrookje is voor de CFO's (80k-130k bij 6-9 jaar werkervaring), de auditors (65k -100k)en de Controllers (60k-120k). Dat geldt ook voor de mensen die in de back offices van banken werken.

Voor de andere bancaire banen waren te weinig cijfers beschikbaar om toch tot een gemiddelde te komen. Wél kon worden vastgesteld wie het meeste verdient: dat zijn de Risk Manager en, opnieuw, de CFO.

Uit het onderzoek blijkt ook dat salaris en variabele salariscomponenten als bonus, auto en opleidingen nog steeds een belangrijke incentive zijn om van baan te veranderen. Van de ondervraagden wenste 40 procent een bonus, 37 procent een auto en 27 procent ondersteuning bij verder studeren. Ook flexibele uren en extra vakantiedagen scoorden hoog. De meeste mensen krijgen deze extra's echter niet en ze vragen er ook niet expliciet om. Behalve in het evaluatiegesprek. Volgens 61 procent van de ondervraagden is dat dé gelegenheid om over salaris en extra's te beginnen.

Behalve de financials zelf, werden ook de HR afdelingen ondervraagd. Daaruit blijkt dat ongeveer 50 procent van de instellingen vreest de medewerkers het komende jaar niet vast te kunnen houden. Dat is net iets minder dan gemiddeld. Van de Human Resource Managers in Singapore maakt bijna 100 procent zich zorgen. In Luxemburg gaan de HR Managers wel rustig slapen: het groothertogdom scoort 25 procent, en nog geen 5 procent maakt zich ernstige zorgen.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close