Voorbij het bankwezen: uw vaardigheden zijn waardevol en veelzijdig

eFC logo

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik het bankwezen verlaten heb en voor het eerst in mijn werkende bestaan heb ik de afgelopen negen maanden met een blik van een buitenstaander naar de City gekeken. In mijn laatste functie was ik de managing director en hoofd 'US equities for Europe' bij de Bank of America. Hoewel de financiële wereld er toen nog goed bij stond, begon Ken Lewis zich al te vervelen in investment banking. Het was niet zo leuk als hij had verwacht.

Bonus

Mijn vertrek had verschillende redenen. Allereerst verslechterde het klimaat en de vooruitzichten op een bonus waren mistig. Ik was te duur voor een langer verblijf in de bonuspool. Een goed uitonderhandeld vertrek maakte iedereen gelukkiger. Ten tweede had ik mezelf beloofd om mijn baan tijdig te verlaten, voordat mijn kinderen te oud waren om mijn aanwezigheid thuis te waarderen. Mijn oudste was al bijna een puber en de tijd vloog. Tenslotte had ik genoeg gespaard om me financieel veilig te voelen en ik heb een werkende man als kostwinner.

Identiteit

Tot nu toe heb ik twee verrassingen meegemaakt. Ten eerste verbaasde ik me erover hoe mijn gevoel van identiteit veranderde toen ik opeens geen 'een bankier', of zelfs 'voltijds werkende bankier en moeder' meer was. Nu ben ik 'vrouw van x' of 'moeder van y en z'. De tweede verrassing was de aandacht die ik mocht ontvangen van potentiële werkgevers en zakenpartners. De vaardigheden die ik in de City had opgebouwd, bleken waardevol en veelzijdig te zijn. Het vermoegen om scenario's te analyseren, een strategie te bedenken om ze te tot een goed einde te brengen en je doelen te communiceren bleken zeer in trek te zijn, terwijl het aanbod, anders dan je zult opmaken uit de kranten, tegenvalt.

Nieuwe loopbaan

Ik ben echter niet van zins om terug te keren naar de City. Maar, aangespoord door mijn drang een nieuw leven te beginnen, en bemoedigd door de crisis in het zakenbankieren welke ook mijn kostwinner treft, ben ik van plan om gebruik te maken van hetgeen ik in de City heb geleerd en een nieuwe loopbaan te beginnen.

Diana Godding werkte voor enkele grote investment banks op Institutional Markets alvorens daar in april 2008 mee op te houden. Ze richtte eind vorig jaar haar eigen adviebureau op, Robinson Godding Associates, en schrijft nu het boek Anglophilia, or London as the Zeitgeist of the Noughties dat eind dit jaar zal worden gepubliceerd.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close