Even AXA bellen...

eFC logo

De voorspellingen zijn goed, de verzekeringsbranche zit weer in de lift. Wat banen betreft in ieder geval. De Tijd schreef er in januari over; de verwachting is dat in de bank- en verzekeringssector goed gaan werven dit jaar. Eerder schreven we al over de banken en hun vacaturevoornemens. Maar hoe staat het met de verzekeringen?

Bij Axa staat een aantal banen open, onder meer de functie van schadebeheerder, accounting project leader, consultant Life & Pension en Financial risk kandidaat. Bijna alle contracten die worden aangeboden zijn voor onbepaalde duur. Daarnaast is er de mogelijkheid spontaan te solliciteren. "Mensen aan te werven is noch moeilijker noch gemakkelijker dan vroeger," laat Valérie Nouille van AXA België weten. "Voor ervaren mensen neemt het nog altijd wat tijd. AXA gaat door met het rekruteren, ook in 2011 maar er zijn geen specifieke cijfers."

Bij Mercator verzekeringen Polisbeheerder Operations Leven Zelfstandigen, een Schadebeheerder Brand en ook hier worden spontane aanmeldingen gewaardeerd. Op deze site staan twee banen bij Axis verzekeringen, voor compliance officer en analist obligatielening.

In het kader van insurancseschool beginnen we opnieuw in september.

Bij Amedes, een bureau voor projectsourcing en Interim Management in de verzekeringsbranche, staan onder meer vacatures open voor ervaren schadebeheerder, freelancer Insurance life en junior consultant. Het kleine bureau werkt vanuit een antiek pand in Werchter en merkt dat de vraag naar de juiste mensen toeneemt. Medewerkster Jorien Spelmans: "De klappen van de crisis zijn minder hard gevoeld bij verzekeringen dan bij de banken. Maar toch voelde ook de verzekeringsbranche het. Nu zit dat er op."

Amedes specialiseert zich in het projectsourcen van specialisten in zowel levens- als niet-levensverzekeringen. "Dit geeft voor veel mensen invulling aan de behoefte naar afwisseling en nieuwe uitdagingen. Bijvoorbeeld als specialist groepsverzekeringen, als schadespecialist of als actuaris." De vraag geschikte kandidaten te vinden neemt toe, merkt Spelmans. "Wij zijn aan het groeien. In september beginnen we in het kader van de Amedes Insurance School opnieuw met onze traineeships. Dit stelt mensen in staat om vanuit een bachelor of A2-opleiding (humaniora) direct te werken in de verzekeringsbranche en tegelijkertijd kennis op te doen met theorie- en vaardigheidstrainingen."

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close