Banen bij Dexia

eFC logo

Ondanks alle negatieve verhalen, heeft Dexia dit jaar tientallen nieuwe werknemers geworven. Een stuk minder dan in de hoogtijdagen van de bank, maar meer dan de ontslagen die een jaar terug werden gevreesd.

Voor die banen was de bank deze week niet in het nieuws. Na de ophef over de Gemeentelijke Holding, staat Dexia onder extra druk door de crisis in Griekenland; de bank is de eigenaar van zeker drie miljard euro aan Griekse obligaties. Het is, volgens De Tijd, reden voor verschillende Amerikaanse beleggers om geen zaken meer met ze te doen.Uit eigen land kwam kritiek op de kunstcollectie. Op Radio 1zei professor Koen Schoors, bankenspecialist van de Universiteit Gent, dat de banker goed aan zou doen de uitgebreidecollectie (met werken van Rubens, Magritte en Tuymans) te verkopen, al was het maar voor het signaal dat er mee wordt gegeven.

Maar Magritte of niet, ons gaat het om die banen. Twee weken terug liet de bank al weten dat tijdens de 'afslanking' waar het bedrijf mee bezig is, geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

[https://nieuws.du.efinancialcareers.be/newsandviews_item/newsItemId-32857] De persafdeling van de bank heeft voor Efinancialcareers.be op een rijtje gezet welke banen er in 2011 bij zijn gekomen.

"Dexia heeft sinds januari 2011 in België 80 externen aangeworven (buiten het net van zelfstandigen); dit op een totaal van 221 aanwervingen voorzien voor het jaar 2011. Op 1 juni 2011 staan er bij Dexia 292 betrekkingen open waarvan 70 voor externen," vertelt Miek Van den Wyngaert.Het gaat hierbij voornamelijk omretail en commercial banking,"hoewel de support afdelingen zoals Operations& IT en Risk ook mogelijkheden bieden."

"Het zelfstandigennet van Dexia Bank is daarnaast goed voor 140 vacatures. Dit jaar werden hiervoor reeds 125 medewerkers aangeworven." In Luxemburg waren er in het begin van juni 72 posten vacant, waarvan 33 voor externen. In Frankrijk gaat het om 66 open plaatsen, waarvan 46 voor externe kandidaten.In Turkije creëerde de bank het meeste werk: "Daar schatten we het aantal aanwervingen op 2600 voor dit jaar: 1250 die te maken hebben met de uitbreiding van het net en 1350 ter compensatie van de turnover."

Over hoe de werving in de toekomst zal gaan, vindt de bank het moeilijk uitspraken te doen. Van den Wyngaert: "Gezien wij interne medewerkers steeds voorrang geven op externe aanwerving. Ook door het promoten van de interne mobiliteit zullen wij trachten om via interne verschuivingen openstaande vacatures eerst door eigen werknemers in te vullen."

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close