ING wil Nederland's grootste corporate bank worden

eFC logo

ABN Amro is de grootste corporate bank van Nederland. Maar nu deze tak wordt opgesplitst tussen de Royal Bank of Scotland en Fortis, wordt die titel overgedragen aan ING. Dat hoopt ING althans.

Die bank gokt erop dat Nederlandse bedrijven voor Nederlandse huisbankiers blijven kiezen.

Om de gehoopte groei te realiseren worden in ijltempo nieuwe seniors gezocht die deals kunnen realiseren en die nu dus nog bij een concurrent werkzaam zijn. Omdat ABN Amro het meeste van zulke mensen in huis heeft én een relatief onzekere toekomst biedt, lijkt dat de meest logische ruif om uit te snoepen.

Deals

Maar volgens Robert Gunther van ING Wholesale Banking is dat verkeerd gedacht: "Ik denk dat vooral de ambitie van ING om de grootste te worden mensen aantrekt. En die komen dan natuurlijk niet alleen van ABN Amro. Bovendien hebben we net een aantal deals gedaan, zoals Getronics en KPN, die laat zien dat we interessant zijn om voor te werken.''

ING heeft 45 vacatures voor overstappers. "De mensen op het allerhoogste niveau zijn natuurlijk wel bekend en via het headhunterscircuit benaderd. Maar juist die laag daaronder is moeilijker te vinden. Vandaar onze nieuwe recruitmentcampagne, waarbij potentiële kandidaten worden uitgenodigd met het management te ontbijten."

Onduidelijkheid

Laurent van Hellenberg Hubar werkt bij Ebbinge met bankiers op ervaren niveau. Hij begrijpt het optimisme van ING. "ING Wholesale Banking heeft een goede propositie." Maar dat ABN Amro-bankiers zich nu zorgen moeten maken, gelooft hij niet. Daarvoor is er nog teveel onduidelijkheid. "Het is natuurlijk wel een spannende tijd en er is beweging van ABN'ers naar ING, maar zeker ook van andere banken." Op startersniveau gaan er overigens nog steeds mensen bij ABN aan het werk.

"ABN Amro is vorig jaar niet voor niets gekozen tot hun favoriete werkgever," aldus Van Hellenberg Hubar.

Secteurs les plus recherchés

Loading...

Recherche emploi

Rechercher articles

Close