Een leugendetector test bij je sollicitatiegesprek

eFC logo
Leugendetector

Heb jij gelogen op je CV? (Afbeelding via Wikipedia)

Geef maar eens de zoekopdracht: ‘een namaak diploma kopen’ en je zult zien dat een bekende zoekmachine je een half miljoen resultaten geeft in minder dan een derde seconde.

Een van de hits komt van The Cambridge Student Online, die al eerder dit jaar meldde dat internet bedrijven heel authentiek aandoende Oxbridge diploma’s aanbieden voor maar 1000 pond.

En niet alleen in Groot-Brittannië kan je nepdiploma’s en certificaten kopen. The Economist schreef vorig jaar dat er in China meer dan 100 namaakuniversiteiten zijn die namaak diploma’s verkopen. In 2012 zijn er in China negen mensen aangeklaagd voor het verkopen van namaak certificaten van niet bestaande Amerikaanse universiteiten. Zij rekenden $30.000 per stuk en hun klanten waren vooral zakenlieden.

Het is nu zo erg geworden, zegt Johann Redelinghuys, partner bij Heidrick &Struggles, dat zelfs de organisaties die de echtheid van diploma’s moeten garanderen, niet meer te vertrouwen zijn. Er zijn landen, bijvoorbeeld Singapore, waar men bij verlies van een verloren diploma zelfs geen onafhankelijk gecontroleerde en gecertificeerde kopie meer accepteert.

Redelinghuys denkt dat het onvermijdelijk gaat worden dat mogelijke werknemers een leugendetectortest moeten doen om te zien of ze echt de waarheid vertellen over hun kwalificaties.

En als je denkt dat dit klinkt als een akelige science fiction film, nou het gebeurt al. Vorig jaar meldde de BBC dat sommige bedrijven in India hun toekomstige werknemers aan de leugendetector leggen.

Redelinghuys, een gekwalificeerd psycholoog en al 25 jaar werkzaam in de recruitment business, zegt dat fraude op Cv’s en namaak diploma’s een wereldwijd probleem aan het worden zijn. Hij zegt dat het erger is geworden omdat mensen nu meer dan ooit tevoren overal ter wereld kunnen werken; bovendien zijn sommige landen harder dan anderen getroffen door de financiële crisis, waardoor het toekomstperspectief van mensen in eigen land slecht is; en dan is er nog de toegenomen verkrijgbaarheid van goede fake diploma’s.

Hij wijst erop dat het heus niet alleen beginners of mensen uit ontwikkelingslanden zijn, die het risico nemen om met een nepdiploma aan te komen. Hij geeft een paar recente voorbeelden, zoals de Yahoo topman Scott Thompson, die beweerde een studie computerwetenschappen afgerond te hebben en de in ongenade gevallen News of the World topvrouw Rebekah Brooks die beschuldigd is van misleidende informatie over een studie die ze aan de Sorbonne in Frankrijk zou hebben gedaan. Redelinghuys zegt dat hij ook zelf meegemaakt heeft dat een bekende CEO ten onrechte beweerde dat hij een MBA van een Ivy League universiteit had.

‘Headhunters en bedrijven moeten betere manieren vinden om hun kandidaten te screenen. En de kandidaten moeten bereid zijn om meer bewijs van hun opleiding te overleggen dan alleen een diploma.’

Hij vindt dat recruiters de kennis van hun kandidaten zouden moeten testen, maar geeft toe dat het soms niet makkelijk is om vast te stellen of hun kennis door een opleiding of door ervaring is verkregen, vooral niet als ze al een tijd werkzaam zijn in een specifiek vakgebied.

En dan kan de leugendetector misschien nodig worden, ook al is die controversieel, omdat hij op verschillende terreinen niet betrouwbaar is, aldus Redelinghuys.

Kandidaten die dit soort onaangename verrassingen willen voorkomen, moeten zorgen dat ze een netwerk onderhouden van contacten met voormalige docenten en medestudenten, die ervoor kunnen instaan dat ze echt aan die instelling hebben gestudeerd.

eFinancialCareers heeft een aantal recruiters gesproken in Azië en Australië die zeiden dat ze wisten dat het probleem bestond, maar geen toename van het aantal nep-diploma’s bij sollicitaties waren tegengekomen. Een controlerende instantie in Groot-Brittannië wilde geen commentaar geven op het voorkomen van namaak certificaten.

Close