Drie dingen die je niet moet zeggen als je ontslagen bent

eFC logo
fired woman and box

Wie viele Mitarbeiter bei Valovis gehen müssen, ist noch unklar. ©istockphoto/AlexRaths

Als je de afgelopen jaren ontslagen bent, ben je er beter aan toe dan wanneer dat tien jaar geleden was gebeurd. De hele financiële dienstverleningswereld heeft de afgelopen tijd verschillende dramatische reorganisaties ondergaan; veel van de mensen die jou op sollicitatiegesprek krijgen, hebben zelf ook zoiets meegemaakt of hebben vrienden en collega’s die hebben doorgemaakt wat jij nu doorstaat.

Toch is het van belang om je situatie in een zo gunstig mogelijk daglicht te plaatsen. Hier komen drie dingen die je moet vermijden bij gesprekken omdat ze alarmbellen laten rinkelen of onbewust de interviewer tegen je innemen.

1. ‘Het bedrijf en ik zijn uit elkaar gegaan omdat we een verschillende business strategie/ filosofie hadden.’ Dat is meestal duidelijk onzin en dat weten recruiters ook. Het grootste probleem met zo’n uitspraak is dat niemand met gezond verstand om zo’n verschil van mening zijn baan opzegt, tenzij hij al een nieuwe baan achter de hand heeft.

2. ‘Ik heb om persoonlijke redenen een time out genomen.’ Ook nu zullen recruiters argwanend zijn. Als mensen om persoonlijke redenen vrij willen hebben- ziekte in de familie, bijvoorbeeld- krijgen ze bij de meeste bedrijven gewoon verlof. Je hoeft meestal geen ontslag te nemen wegens een probleem in de persoonlijke sfeer.

3. ‘Ik deed het heel goed en mijn ontslag was onterecht.’ Dat willen recruiters al helemaal niet horen. De meeste werknemers vinden dat ze ten onrechte ontslagen zijn en dat het bedrijf ze niet op waarde geschat heeft. Een eventuele nieuwe werkgever zal willen zien dat je vol zelfvertrouwen bent en positief tegen over je toekomst staat, niet dat je nog bezig bent om het onrecht recht te zetten dat je, naar jouw mening, is aangedaan. Alleen als je een rechtszaak aan het voeren bent tegen je vorige werkgever, dan moet je dat je nieuwe werkgever wel vertellen- dat zou anders toch wel uitkomen. Een nieuwe werkgever zal zich dan zeker zorgen maken over de hoeveelheid tijd en aandacht die het proces zal innemen en overwegen in hoeverre je gefocust zult zijn op je nieuwe baan. Ook zullen ze zich afvragen of je wel vaker rechtszaken tegen mensen voert of dat je echt onrechtvaardig behandeld bent.

Het beste kan je maar gewoon eerlijk zijn. Vertel wat er gebeurd is en overtuig ze ervan dat je de teleurstelling om het ontslag achter je hebt gelaten en nu uitkijkt naar een nieuwe baan bij een ander bedrijf. Werkgevers komen toch wel achter de waarheid en je kunt die beter zelf vertellen en positief blijven.

David Schwartz is CEO bij recruitingbedrijf DN Schwartz&Co. Hij is ook hoofd recruitment bij Goldman Sachs geweest.

 

Popular job sectors

Loading...

Search jobs

Search articles

Close